fejlec
Spacer
Spacer

 

 
Szlogen helye
Spacer
Spacer
Spacer
Spacer
Leírás
Spacer
Milyen okok vezethetnek a lábfájáshoz?
Őseink mezítláb, természetes talajon jártak, mozgásszerveik hozzászoktak az erdők és mezők rugalmas, földes és homokos talajához. A talaj rugalmassága és szerkezete elnyelte az emberi járás során keletkező ütközések energiájának nagy részét.

A modern ember cipőben, legtöbbször kemény felületen kénytelen járni: aszfalton, betonon vagy kemény burkolólapon. Ezek a merev felületek nem nyelik el az ütközési energiát, hanem egyenesen visszaverik azt. Ez a vibrációs energia terheli a csontokat, ízületeket, ezáltal hozzájárulhat fáradtság, rossz tartás, valamint számos betegség kialakulásához.

Az energia vibráción keresztül halad tovább, eléri a mozgásszervi rendszer idegzónáit, ezáltal folyamatos mikrosérüléseket okozhat. Ezek hozzájárulhatnak a következő betegségek kialakulásához: tendinitis (íngyulladás), peri-tendinitis (ínhártyagyulladás), farokcsonti fájdalom, peri-ostitis (csonthártyagyulladás), fáradtság okozta csonttörés, láb-, csípő-, térd-, hát- és koponya alatti ízületi fájdalom és érzékenység. A vibrációt az inak továbbítják az izmokhoz, arra kényszerítve őket, hogy azokat csillapítsák. Az eredmény: növekvő mértékű fáradtság, amely - más okokkal együtt - duzzadt végtagokhoz vezethet.

Mi a NOENE talpbetét?
A NOENE talpbetét egy vibráció-elnyelő, rugalmas anyag, amely kristály mikro-cellákból áll. Nagyon vékony és nagyon könnyű, kivételes képességű ütközéselnyelő anyag, amely szinte teljes mértékben képes semlegesíteni a láb-cipő-talaj érintkezése során keletkező ütközés visszaható káros energiáját. Innovatív anyag: bár a gumik családjába tartozik, azoktól számos fontos tulajdonságában eltér. A NOENE talpbetét kényelmes és kellemes járást, futást enged, a visszaható ütések ereje gyakorlatilag érzékelhetetlen.

A NOENE talpbetét anyaga eredetileg a FORMULA 1-ből származik, ahol a pilótafülke vibrációjának csökkentésére fejlesztették ki. Számos más iparág számára is hasznosították, a gépek vibrációja által okozott kopás és törés kockázatát csökkentve. A feltalálók szellemesen alkalmazták ezt az anyagot közvetlen emberi felhasználásra, elsősorban a láb védelmére.

A NOENE talpbetét nem a mozgási energiát csökkenti (ezáltal teljesítményvesztés nem történik), hanem a káros visszaható ütközési energia továbbjutását gátolja meg a csontrendszer felé kemény talajon végzett járás, futás és ugrás közben.

Hogyan működik a NOENE talpbetét?
Minden lépéskor egy lökéshullámot indítunk a sarkunktól, amely az ízületeken, inakon és izmokon keresztül egészen a fejünkig jut el. Kemény talajon ez a lökéshullám gyakran 100-200 kg/hullám erejű lépésenként. A NOENE talpbetét rugalmassága - hasonlóan más rugalmas anyagokhoz - lehetővé teszi, hogy az ütközés energiáját részben elnyelje.

A NOENE talpbetét innovációja ennek mértékében rejlik: lehetővé teszi a beérkező energia szinte teljes mértékű elnyelését. Az ütközésből eredő káros energia így nem éri el a csontokat, a gerincoszlopot, az inakat, ízületeket és izmokat.

A NOENE talpbetét ütéselnyelő képességének köszönhetően a rezgések 94-99%-a sohasem éri el a sarokcsontot.

Ezért van szükség ütközés és rezgéselnyelő anyagra:
A járás során a saroknak ütődik a test tömegének mintegy 80-100%-a. A legutóbbi tanulmányok, amelyek ezt vizsgálták, kimutatták, hogy lehetséges nagymértékben csökkenteni a sípcsont maximális gyorsulását ütközéselnyelő talpú cipőkkel (a maximális ütéserőt a talpon mérték egy miniatűr gyorsulásmérővel, amelyet a lábhoz erősítettek).

Ütközés és ellenütközés a cipőn belül:
Aszfaltozott, kövezett vagy más kemény burkolatú talajon futni kellemetlen lehet - nem csak a lábfej, hanem a test többi részének számára is. A gyorsulás és a lassulás folyamata kíséri a futást, melyeket a gerincoszlop közvetít és érezhető egészen a fejtetőig. Minden egyes lábfej-cipő-talaj kölcsönhatásnál a visszaható ütközési energia - vibrációs energia - több mint 120 km/h sebességgel száguld végig a láb csontjain és a gerincoszlopon. 1/10-ede ennek az energiának megtalálható a térdnél, 1/20-ada a csípőnél és 1/30-ada a nyaki ízületeknél. A mikrosérülések, amelyek ennek az intenzív sajátos ütközésnek a hatására keletkeznek, a következő gyakori betegségek forrásai lehetnek:

• Tendinitis (íngyulladás), peri-tendinitis (ínhártyagyulladás)
• Peri-ostitis (csonthártyagyulladás) és csonttörés
• A lábfejben, térdben, csípőben és a gerincoszlopban jelentkező ízületi fájdalom

A legújabb felfedezések egy olyan speciális anyag kifejlesztéséhez vezettek, amely képes csaknem 100%-ig elnyelni a futás hatására keletkező vibrációs energiát.

Ezt az új terméket NOENE márkanéven forgalmazzák. Akkor lép működésbe, amikor az ütközés megtörténik. A kristály mikro-celláknak köszönhetően, amelyek ebben az ütközéselnyelő anyagban találhatóak, a keletkező vibrációs energia szétoszlik a fellépő erő arányában. Ezáltal megelőzhető az energia visszahatása, amely általában más anyagok használata esetén jelentkezik.

Az ütközéselnyelő NOENE talpbetét és sarokbetét 4 ütközéssel kapcsolatos tulajdonsággal rendelkezik:

• Elnyeli a rezgéseket és ezáltal lecsökkenti a csontrendszerre, izomzatra és inakra ható terhelés mértékét, ezzel segítenek megelőzni a sérülések kialakulását.
• Megnöveli a hajtási fázist 17%-kal, és lecsökkenti a nyomási fázist 14%-kal. A két érték könnyíti a lábra és talpra nehezedő nyomást és kisebb terheléshez, így a fáradtság csökkenéséhez vezet, ami jobb teljesítményt tesz lehetővé.
• Lecsökkenti az izzadás mértékét azáltal, hogy minden lépésnél csökkenti a nyomást a talp felső (párnás) részén.
• Nem gátolja a mozgást, mivel könnyű, vékony, ellentétben sok más talpbetéttel.
Spacer
Spacer
 
Copyright © REMATIC Kft. 2007 - Az oldalt üzemelteti: Tsw Kft.
 
Spacer